Britt-Maries kaneklkyckling med fetaostcreme

Här nedanför följer ett ljuvligt recept, uppkallat direkt efter upphovsmakareskan. Har varit en ära att få tillaga denna fantastiska måltid efter muntligt gehör av ingredienser samt tillagningsprocess. Har redan fått en rad starka synpunkter att det inte låter gott eller att smakerna inte skulle passa ihop. Men sådant är icke fallet, här talar vi harmoni och balans i smaksammansättning. Nu ska jag ej svamla mer utan här kommer det:





Fetaostcreme: 2 portioner

1 burk creme fraiche (36% inga bantningsmedel här icke)

150 g äkta grekisk fetaost av märke Zeta (smakar mycket bra, Arla är hemskt)


Ta halva av creme fraichen i en skål och smula ned hela fetaosten. Rör runt ordentligt, på med plastfilm och in kylen tills kyckling är klar. KLART! Så enkelt men så underbart magiskt gott.

Kanelkyckling: 2 portioner

2 kycklingfileer

2 finhackade vitlöksklyftor

1/2 citron (saften av citronen, inga kärnor eller fruktkött)

kanel (kopiösa mängder)

150 g äkta smör (ta gärna mer smör)

flingsalt, svartpeppar

Börja med att sätta ugnen på 170 grader. Stek därefter kycklingfileerna med salt och peppar så dom får lite färg och yta. Pressa saften ur citronen. Hacka vitlöksklyftorna fint. Lägg de stekta kycklingfileerna i en ugnfast form (liten form då det bara är 2 fileer och smöret ska ju gosa till kycklingen, inte förångas). Sedan ska fileerna bokstavligen DRÄNKAS i kanel. Man ska ej se att det är några fileer under täcket av den magiska kryddan. Tyckte själv att det lät FÖR MYCKET o kände redan halsbrännan men ack vad fel jag hade. Skulle varit ännu mer kanel. Efter kanelindränkningen så ös över citron,vitlök, smöret, flingsalt och peppar. Sätt in i ugnen. Denna rätt ska ösas 3 gånger. Så efter ca 20 min ta ut och ös smöret över fileerna. Upprepa proceduren 2 gånger till med ca 20 minuters mellanrum. Färdigt. Serverade denna rätt med matvete ( kan bytas ut mot något annat som typ bulgur, korngryn, couscous) och en sallad. ENJOY.....






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0